Leer zelf je groenten te fermenteren :)
Maak je eigen zuurkool, kimchi & seizoenspickles.
Omschrijving & Programma
-We starten met koffie & thee en een stevige intro over het wat, het waarom en het hoe van fermenteren. Jullie krijgen een informatiebundel, en alle basisregels & technieken mee om daarna, veilig zelf te fermenteren.
-Tijdens de theoretische intro laat ik jullie verschillende van mijn eigen fermentaties degusteren ter inspiratie.
-Jullie krijgen ook inzicht in de vele gezondheidsvoordelen van fermenteren.
-Na een demonstratie gaan jullie zelf aan de slag en keren huiswaarts met 3 zelfgemaakte fermentaties: zuurkool, kimchi en een pickle variant.
-Je krijgt vele tips & tricks mee om thuis aan de slag te gaan en je kan je vragen stellen in een Social Media community
Voor wie?
-Beginners / Geen voorkennis vereist
-Voor eender wie interesse heeft in gezonde voeding & verrassende smaken
-Heel interessant voor moestuiniers, (hobby)koks, gezondheidsconsulenten & voedingsdeskundigen
-Leuke leerrijke groepsactiviteit voor teambuilding & vriendengroepen
-Je kan je inschrijven en deelnemen als individu of als groep
Wat kost het?
79€ (enkel deze workshop)
150€ (pakketprijs voor beide workshops)
Na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief en ontvangen jullie een praktische e-mail ter bevestiging.
Wat is inbegrepen?
-Workshop van 3,5u in kleine groepen met persoonlijke begeleiding
-Hand-out met de basisregels van fermentatie & talrijke ideeën
-Koffie & thee
-Degustatie van allerlei verschillende fermentaties
-Alle ingrediënten voor 3 zelfgemaakte fermentaties om mee naar huis te nemen
-Hulp & advies op afstand na de workshop
-Toegang tot een community op Social Media
Waar gaat de workshop door?
-Voor kleine groepen (max 6 deelnemers) gaat de workshop door in de gezellige huiselijke setting bij Sybille thuis in Gent
-Wil je graag de workshop op jouw locatie? In jouw bedrijf of op jouw event? Neem daarvoor contact op
Een kadobon?
Wil je iemand plezieren met een originele verrassing? Geef ze een workshop kado.
Wanneer? Welke zijn de eerstvolgende data?
-vrijdag 28/3/25 van 13u -16u30
-zaterdag 29/3 van 10u-13u30
-vrijdag 9/5 van 9u30-13u volzet
-zaterdag 10/5 van 14u-17u30 nog 2 plaatsen
Hoe deelnemen?
Stuur een mailtje naar sybille.dejaegher@gmail.com met vermelding van de gewenste workshop en datum, je contactgegevens en of je als individu of als groep wil inschrijven.
Na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief en ontvangen jullie een praktische e-mail ter bevestiging.
Voorwaarden:
-De Workshop gaat door vanaf 4 inschrijvingen
Wanneer een workshop niet doorgaat omwille van te weinig inschrijvingen, wordt in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.
-Annuleren voor de workshop moet telefonisch gebeuren en is enkel geldig bij bevestiging van ontvangst. Bij een annulatie vanaf 1 week van tevoren is er geen restitutie mogelijk. Je kan wel een andere plaatsvervangende persoon sturen indien je dit op tijd (minstens 2 dagen van tevoren) doorgeeft. Bij een annulatie tot 2 weken van tevoren wordt het bedrag van 69€ binnen de 7 dagen teruggestort.
-Deelnemen aan de workshop en het gebruiken van keukengerei (keukenmessen, mandoline) en keukentoestellen (oven, gasbekken) is op eigen risico.
Hoe integreer je fermentaties in gerechten?
Word geïnspireerd met verschillende recepten.
Omschrijving & Programma
-We starten met een gefermenteerd welkomstdrankje en maken kennis met de recepten.
-Wie de Workshop 'groenten fermenteren' bij me heeft gevolgd, mag zijn/haar experimenten meebrengen en bijkomende vragen stellen.
-Je krijgt recepten & tips mee hoe de fermentaties te gebruiken en te integreren in je dagelijkse eetgewoontes.
-Na een verdeling in kleinere groepjes, bereiden we samen de gerechten, waarna we gezellig tafelen en genieten van de hapjes en sharing dishes :)
Voor wie?
-Basiskennis over fermentatie vereist
-Voor wie interesse heeft in verrassende smaakcombinaties
-Voor wie thuis fermentaties heeft staan maar nieuwe inspiratie nodig heeft om gerechten te maken
-Aanbevolen voor (hobby) koks
-Leuke inspirerende groepsactiviteit voor teambuilding & vriendengroepen
-Je kan je inschrijven en deelnemen als individu of als groep
Wat kost het?
79€ (enkel deze workshop)
150€ (pakketprijs voor beide workshops)
Na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief en ontvangen jullie een praktische e-mail ter bevestiging.
Wat is inbegrepen?
-Workshop van 3,5u in kleine groepen (max 7 deelnemers) met persoonlijke begeleiding
-Hand-out met recepten
-Gefermenteerd welkomstdrankje
-Alle vooraf gefermenteerde ingrediënten & voorbereidingen voor bepaalde gerechten
-Een proeverij diner met hapjes & sharing dishes, (bruis)water, thee of koffie
-Hulp & advies op afstand na de workshop
-Toegang tot een community op Social Media
Niet inbegrepen: alcoholische dranken, er is mogelijkheid om een biertje of een glas natuurwijn aan te kopen
Waar gaat de workshop door?
-Voor kleine groepen (max 6 deelnemers) gaat de workshop door in de gezellige huiselijke setting bij Sybille thuis in Gent
Een kadobon?
Wil je iemand plezieren met een originele verrassing? Geef ze een workshop kado.
Wanneer? Welke zijn de eerstvolgende data?
-vrijdag 6/6/25 van 18u-21u30
-vrijdag 20/6/25 van 18u-21u30 nog 2 plaatsen
Hoe deelnemen?
Stuur een mailtje naar sybille.dejaegher@gmail.com met vermelding van de gewenste workshop en datum, je contactgegevens en of je als individu of als groep wil inschrijven.
Na ontvangst van je betaling is je inschrijving definitief en ontvangen jullie een praktische e-mail ter bevestiging.
Voorwaarden:
-De Workshop gaat door vanaf 4 inschrijvingen
Wanneer een workshop niet doorgaat omwille van te weinig inschrijvingen, wordt in overleg naar een andere datum gezocht of wordt het betaalde bedrag gerestitueerd.
-Annuleren voor de workshop moet telefonisch gebeuren en is enkel geldig bij bevestiging van ontvangst. Bij een annulatie vanaf 1 week van tevoren is er geen restitutie mogelijk. Je kan wel een andere plaatsvervangende persoon sturen indien je dit op tijd (minstens 2 dagen van tevoren) doorgeeft. Bij een annulatie tot 2 weken van tevoren wordt het bedrag van 69€ binnen de 7 dagen teruggestort.
-Deelnemen aan de workshop en het gebruiken van keukengerei (keukenmessen, mandoline) en keukentoestellen (oven, gasbekken) is op eigen risico.